Junioritoiminta
Budo Rensein junioritoiminta on tarkoitettu 8 -14 vuotiaille lapsille ja nuorille. Lasten ja nuorten karatetunneilla opetetaan periaatteessa samoja tyylisuuntamme asentoja, liikkeitä ja liikesarjoja kuin aikuisten harjoituksissakin, mutta niistä puuttuvat esimerkiksi lukot sekä täyskontakti.
 
Harjoitukset kehittävät turvallisesti lihaskuntoa, kestävyyttä, nopeutta ja tasapainoa. Lisäksi opetukseen liittyy kiinteästi perinteiselle budoharjoittelulle ominaiset kasvatukselliset näkökohdat: siisteys, muiden harjoittelijoiden kunnioitus sekä vahvan mielen kehittäminen.

Koska kyse on kamppailulajista, harjoituksissa pidetään tiukka kuri, jotta pieniltäkin vahingoilta vältyttäisiin. Kaikkien pienimpien karatekojen opetus sisältää kuitenkin paljon erilaisten urheilullisten ”leikkien” avulla harjoittelemista. Turvallisen ja kaikkien huomioon ottavan harjoittelun takaamiseksi pyrimme rajoittamaan harjoitusryhmien koon alle 20 harjoittelijaan. Harjoituksissa on pääohjaajan lisäksi mukana 1-2 apuohjaajaa.

Alkeiskurssin jälkeen juniorit jatkavat säännöllistä harjoittelua omassa ryhmässään. Ryhmässä voi mainiosti olla eri tahtiin kehittyneitä, lyhyemmän tai pidemmän ajan harjoitelleita, notkeampia ja jäykempiä  – harjoitukset sopivat kaikille!

Seuramme junioriohjaajat osallistuvat säännöllisesti tyylisuuntayhdistyksen järjestämille junioriohjaajien koulutusleireille.